Презентация - "Сойка"

0
14.10.20
На нашем сайте презентаций klass-uchebnik.com вы можете бесплатно ознакомиться с полной версией презентации "Сойка". Учебное пособие по дисциплине - Презентации / Презентации по Биологии, от атора . Презентации нашего сайта - незаменимый инструмент для школьников, здесь они могут изучать и просматривать слайды презентаций прямо на сайте на вашем устройстве (IPhone, Android, PC) совершенно бесплатно, без необходимости регистрации и отправки СМС. Кроме того, у вас есть возможность скачать презентации на ваше устройство в формате PPT (PPTX).
Сойка 📚 Учебники, Презентации и Подготовка к Экзаменам для Школьников на Klass-Uchebnik.com

0
0
0

Поделиться презентацией "Сойка" в социальных сетях: 

Просмотреть и скачать презентацию на тему "Сойка"

Сойка
1 слайд

Сойка

Загальна характеристика Сойка - птах родини воронових, відіграє роль "поліцейського лісів“, так
2 слайд

Загальна характеристика Сойка - птах родини воронових, відіграє роль "поліцейського лісів“, так як вона завжди на сторожі, і своїм скрипучим голосом подає знак лісовим мешканцям про появу людини набагато раніше, чим людина її помітить. Також сойка має здатність переймати звуки інших птахів.

По землі сойка пересувається невпевненими стрибками, тому внизу довго не затримується. Загальна хара
3 слайд

По землі сойка пересувається невпевненими стрибками, тому внизу довго не затримується. Загальна характеристика Довжина тіла сойок близько 34 см, маса тіла 147 - 196 г. В природі цей птах уникає відкритих місць, більше полюбляє перельоти з крони на крону.

Сойка поширена майже по всій Європі, в Північній Африці, Малій Азії, на Кавказі, у Північному Ірані,
4 слайд

Сойка поширена майже по всій Європі, в Північній Африці, Малій Азії, на Кавказі, у Північному Ірані, південній частині Сибіру, на Сахаліні, в Кореї, Китаї та Японії. Поширення В Україні сойка - осілий птах Полісся, Лісостепу, Карпат і Криму; в час зимових мандрівок залітає і в степові райони.

Місця проживання У нас в Україні сойка переважно мешканець лісів. Селиться у всіх його типах, віддаю
5 слайд

Місця проживання У нас в Україні сойка переважно мешканець лісів. Селиться у всіх його типах, віддаючи перевагу старим деревам. Також її можна зустріти в посадках, лісосмугах та у старих парках.

Розмноження Висиджують яйця як самець так і самиця на протязі 16-17 діб. Через три тижні пташенята п
6 слайд

Розмноження Висиджують яйця як самець так і самиця на протязі 16-17 діб. Через три тижні пташенята покидають гніздо. Вже у квітні сойки починають будівництво гнізда на листяному або хвойному дереві, у яке відкладає 5-8 яєць.

Харчування Сойка живиться рослинною і тваринною їжею, що залежить від пори року і кількості їжі. Тва
7 слайд

Харчування Сойка живиться рослинною і тваринною їжею, що залежить від пори року і кількості їжі. Тваринну їжу вживає особливо при годуванні пташенят. Це можуть бути як безхребетні так і хребетні, наприклад полівки, пташенята дрібних птахів.

Харчування Сойка вважається одним з найбільших ворогів дрібних птахів, вона розоряє їхні гнізда, вип
8 слайд

Харчування Сойка вважається одним з найбільших ворогів дрібних птахів, вона розоряє їхні гнізда, випиває яйця та викрадає пташенят. З часом в її раціоні з'являється все більше рослинної їжі, це жолуді, букові та лісові горіхи, а також різноманітні ягоди.

Сойка – цікавий і красивий птах наших ландшафтів.
9 слайд

Сойка – цікавий і красивий птах наших ландшафтів.

Комментарии (0) к презентации "Сойка"